İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL: İSKENDERUN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN

20180704baskanBelediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un Kurtuluş Bayramını 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutladıklarını belirtti. Başkan Seyfi Dingil, İskenderun’un Kurtuluş Bayramını nedeni ile yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Seyfi Dingil mesajında, şunları kaydetti:

“5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Kurtuluş Bayramımızın 80. yıldönümünü, 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz.

Bu anlamlı tarihi gün, Hatay Davasını, Hatay halkının milli iradesinin doğrultusunda sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşamasıdır. Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır.

Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin diplomasi hamlesi, Hatay Davasını büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır.

Kurutuluş Bayramımızın 80. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz”