İSKENDERUN BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL:İSTİKLAL MARŞIMIZ BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TESCİLİDİR

20150417baskanİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İstiklal Marşımızın milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesi olduğunu belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İstiklal Marşı'nın 96. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Başkan Seyfi Dingil mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Marşı bir milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. İstiklal Marşı milli birlik ve beraberliğimizin mutabakat belgesidir.

İstiklal Marşı, Türk Milletinin dünyaya bildirisi ve bağımsızlığının tescilidir. İstiklal Marşımız, şanlı geçmişimiz, umut dolu istikbalimiz ve istiklalimiz adına yazılmıştır. Milli sözleşmemizdir. Milletin kader, kıvanç ve tasa birliğinin tercümanıdır. Kısaca İstiklal Marşımız, bu yurdun bütün evlatlarının gönlüne nakşolmuş, bizi anlatan, en güzel destandır.

Bu yüce millet İstiklal Marşımızın TBMM’de kabul edilişinin 96. Yıldönümünde, bugün bile güzel vatanımız ve onun bölünmez bütünlüğü için sayısız şehitler vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 96. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."