BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL’DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

20150110baskanİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar gününün, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Anneler Günü” olarak kutlanmakta olduğunu belirtti.Belediye Başkanı Seyfi Dingil," Anneler Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.Başkan Seyfi Dingil, “Anneler Günü” nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:''Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Anneler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Annelerimiz, yeryüzünde en kutsal görevi üstlenen, karşılıksız sevgi, hoşgörü ve mutluluğumuzun kaynağı, bizleri dünyaya getiren ve iyi bir şekilde yetişmemizi sağlayan en değerli varlığımızdır.

Karşılıksız sevmenin en güzel örneklerini veren annelerimiz, aynı zamanda geleceğimizin teminatı, milletimizin maddi varlığının güvencesi, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır.

Türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, çocuğu için tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. İnsan; sevgiye, ahlaka, erdeme, iyiliğe dair bütün duygu ve düşüncelerinin temelini anneden alır. Anne sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmenidir.

Dinimizde "Cennet Annelerin Ayağı Altındadır" hadis-i şerifi ile Annelerimizin ne kadar yüksek bir mertebede olduğu belirtilmiş, onlara saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğine işaret edilmiştir.

Yüreğinde taşıdığı sınırsız sevgi ve sabırla, değeri biçilemeyen başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum"