İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KALDIRIMLARA PARK EDEN ARAÇLARA İŞLEM YAPIYOR

20171016engelli1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak yaptıkları denetimlerde, araçlarını yayalara ayrılmış yollara ve engelli geçitleri üzerine park eden sürücülere geçit vermiyor.Yapılan tüm uyarılara rağmen yasak olan yerlere park edilen araçlara, Kabahatler Kanunu çerçevesinde kaldırım işgali yapan araçlara idari işlemlerin yapıldığı belirtildi.

METRUK BİNALARIN YIKIMLARI DEVAM EDİYOR

20171016yikim1İskenderun Belediyesi, kent genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına devam ediyor.İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler bu kapsamda, Piri Reis Mahallesinde vatandaşların şikâyetlerini  doğrultusunda ve yasal zemin çerçevesinde metruk bir binanın daha yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi. Görselliği bozan, art niyetli kişilerin ile uyuşturucu madde bağımlılarının barınağı haline gelen ve tehlike arz eden yapıları yıkılarak, hem çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılıyor.

İŞKUR (TYP) ÇALIŞMA SÜRESİ İLE İLGİLİ PROTOKOL İMZALANDI

20171016iskur1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İşkur (TYP)çalışma süresinin uzatılmasına dair protokolün imzalandığını belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçe belediye başkanları ile birlikte İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel'i ziyaret etti.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İŞKUR İl Müdürü Ziya Yüksel,” Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İşkur aracılığı ile Hatay’da belediyelerde çalışmalar üzere 15.03.2017 – 19.09.2017 tarihleri arasında geçici süreli istihdamlar yapılmıştı. Bu süre daha önce 1 ay uzatılmıştı. Şimdi de bu süre 2 ay daha uzatılmasına verildi. Belediye Başkanlarımız ile bir araya gelerek bu çalışma sürenin uzatılmasına dair protokol imzalıyoruz” dedi.

BAŞKAN SEYFİ DİNGİL KONUKLARINI MAKAMINDA AĞIRLADI

20171012baskan1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,sivil toplum kuruluşlarına her zaman büyük önem verdiklerini belirtti.İskenderun Körfez Lions Kulübü Derneği üyeleri Serap Çam,Gülser Yiğit, Anıl Taşkın ve Müge Güler ile İsdemir Emekliler Derneği Başkanı Ahmet Keven ve yönetim kurulu üyeleri İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret etti.

KARAYOLLARI İÇERİSİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILIYOR

20171012park1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Karayolları arazisi içerisindeki ağaçların bakımının yapıldığını belirtti.İskenderun Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kent genelindeki parkların temizlik işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.Park ve Bahçeler Müdürü Aylin Selçuk, bir yandan parkların bakım ve onarımlarını yaptıklarını belirterek diğer yandan da temizlik çalışmalarının yapıldığını ifade etti.

SAMBO SPORCULARINDAN BAŞKAN SEYFİ DİNGİL’E ZİYARET

20171010spor1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, spora ve sporcuya her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirtti.Türkiye Sambo Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, As Başkanı İhsan Akpınar, Hatay Onursal Başkanı ve Federasyon Basın Konseyi Başkanı Sabahattin Uygun, Hatay İl Temsilcisi Mustafa Uğurlu sporcular İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.