İSKENDERUN BELEDİYESİNDEN MUHTARLARA KÜLTÜR VE İNCELEME GEZİSİ

20170925muhtar1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’da görev yapan mahalle muhtarlarına yönelik olarak kültür ve inceleme gezisi düzenlediklerini belirtti.İskenderun Belediyesi tarafından organize edilen kültür ve inceleme gezisinde, belediyecilik anlamında kentlerde neler yapıldığını yerinde görmek amacıyla düzenlenen geziye katılan muhtarlara seminerde verileceği bildirildi.

CAMİLERDE ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

20170923kurs1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, camilere ve ibadethanelere imkânlar ölçüsünde hizmet etmeye devam ettiklerini belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in talimatları ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Hamidiye Camiinin avlusunda parke taşı döşeme çalışması yapıyor.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE TAM DESTEK

20170923down1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, engellilerin topluma kazandırılması noktasında eğitim ve sosyal faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.Yeni eğitim ve öğretim sezonu başında DownCafe’deDown Sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya gelen Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil,” her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olduk olmaya devam edeceğiz” dedi.

İSKENDERUN EXPO 2021 TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

20170921expo1İskenderun’da Hatay Milletvekillilerinin ve Belediye Başkanlarının katılımı ile 2021'de düzenlenecek EXPO için değerlendirme toplantısı yapıldı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in ev sahipliğinde yelken kulübünde düzenlenen toplantıya TBMM idare amiri ve AK Parti Hatay milletvekili Orhan Karasayar, Ak Parti Hatay milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, MHP Hatay milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, İlçe Belediye Başkanları Abdurrahman Demirel, Adnan Vurucu, Nazım Culha, Ayhan Yavuz, İbrahim Pac, Mithat Nehir, Dr.ibrahim Yaman, Rıfat Sarı, Hüseyin Şanverdi ve Kasım Şimşek katıldı.

İSKENDERUN BELEDİYESİNİN SAĞLIK HİZMETİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

20170921saglik1İskenderun Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında, evde sağlık hizmeti projesini hayata geçirerek ihtiyaç duyan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların sağlık kontrollerini evinde yapmaya devam ediyor. Bir araç ve 2 kişilik sağlık personelinin yaşlı vatandaşların genel sağlık kontrollerini gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil “Eğitim, spor ve sağlık hizmetleri çağdaş yaşamın en önemli şartı. Yaşadığı sağlık problemi nedeniyle yatağa mahkûm, evinden çıkamayan, bir sağlık merkezine ulaşamayan çok sayıda vatandaşımız var. Bu hastalarımızın büyük çoğunluğu, günlük tedavi ve bakıma muhtaçlar. Onlara belediyemizin şefkat elini dün ulaştırıyorduk, bugün de yarın da ulaştıracağız” diye konuştu.

BAŞKAN SEYFİ DİNGİL’DEN EĞİTİME TAM DESTEK

20170920okul1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, eğitime her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirtti.Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TBMM idare amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve İskenderun İlçe Müdürü Mehmet Tuğrul ile birlikte Azganlık Organize Sanayi ilkokulu ve Bekbele Gediksaray İlkokuluna ziyarette bulunarak öğrenciler ile bir araya geldi.

HALK GÜNÜ TOPLANTILARINA DEVAM EDİYOR

20170919halk1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,"Halk Günü" buluşmalarına devam ediyor.Halkın isteklerini ve temennilerini dinleyen Başkan Seyfi Dingili "Halka hizmet hakka hizmettir “dedi.İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil her hafta Salı günü gerçekleştirdiği, halkın isteklerini direk iletebileceği "Halk Günü “ toplantısına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

BAŞKAN SEYFİ DİNGİL, GAZİLER GÜNÜ TÖRENİNE KATILDI

20170919gazi1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Gaziler Günü nedeniyle Atatürk anıt alanında düzenlenen çelenk sunma törenine katıldı. Atatürk Anıtında düzenlenen çelenk sunma törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Siyasi Parti Teşkilatlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkân, Emniyet Personeli ve vatandaşlar katıldı.

İSKENDERUN BALIK SEMT PAZARI DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI

20170918balik1İskenderun Belediyesi tarafından yaptırılan Balık Semt Pazarı düzenlenen törenle açıldı.Çay Mahallesi Raif Paşa Caddesi üzerinde hizmete giren Balık Semt Pazarının açılış törenine İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,TBMM idare amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar,İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,siyasi partilerin temsilcileri,belediye meclis üyeleri,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,muhtarlar,kamu kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.