BAŞKAN YARDIMCISI HALİM ÖZTAŞ BALIKÇI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

20171108halim1İskenderun Belediye Başkan Yardımcı Halim Öztaş, balıkçı esnafları ile bir araya gelerek esnafın yaşadığı sıkıntıları dinledi. Belediye Brifing salonunda düzenlenen toplantıya İskenderun Belediye Başkan yardımcı Halim Öztaş, İskenderun Sınırlı Sorumlu Balık Satış Tesis Kooperatif Başkanı Ayhan Onaylı ve balık semt pazarında faaliyet gösteren esnaflar katıldı.

SORUNLAR ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLÜR

Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan Öztaş,”bizler İskenderun Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Bir araya gelmemizin sebebi esnaflarımızın yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak ve ortak akıl çerçevesinde kanunlara uygun bir şekilde sorunları çözmektir. Önceki balık pazarı şehir merkezine uzak olduğundan vatandaşlarımız ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyorlardır. Şimdi daha modern daha temiz bir balık semt pazarına kavuştuk. Bizler belediyemizin imkanları ölçüsünde sizlerin ve diğer esnaflarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunlar ancak ortak akıl ile çözülür” dedi.

BALIK TÜKETİMİNİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR

Dada sonra konuşma yapan İskenderun Sınırlı Sorumlu Balık Satış Tesis Kooperatif Başkanı Ayhan Onaylı ve balıkçı esnaflarıda,” İskenderun bir deniz memleketi. Kentimizde balık kültürünü ve tüketimini arttırmamız lazım. Şimdiki yerimiz daha güzel ve merkezi. Korsan balık satışı yapan kişiler işlerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde görüş beyan ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından balıkçı esnafı ve Başkan yardımcısı Halim Öztaş yaşanan sıkıntıların giderilmesi noktasında görüş alış verişinde bulundular.