BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL: SAHİLE MİMAR SİNAN PARKI YAPILACAK

20180517park1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahile Mimar Sinan parkı yapılacağını belirtti.Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın ile birlikte sahile yapılacak olan mimar Sinan parkı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN

Yapılacak anıt park alanı hakkında teknik bilgiler veren Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın,”Bir süredir Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil ile bu konuyu görüşüyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız Mimarlık tarihimizin ve hatta dünya mimarlık tarihinin en meşhur ve en önemli şahsiyetlerinden olan Mimar Sinan’ın büstünün ve parkının yapılması ile ilgili talebimizi olumlu karşıladı. Projemiz hazır. Yer tespiti yapıldı. Şehrimize hayırlı olsun. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KISA SÜREDE AÇILIŞI YAPILACAK

Gerçekleştirilecek proje hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise ,”Mimarlar odamızın bu teklifini olumlu karşıladık. Belediye olarak bizlerde yer tespiti yaptık. Sahilde bulunan Fransız Mezalimi Anıtı'nın hemen arkasında bulunan alana mimar Sinan parkı yapımı için gerekli çalışmaları başlattık. Şimdi belirlenecek bir tarihte açılış töreni yapılacak. Dünya yapı sanatının şüphesiz en büyük ustası ve baş mimarımız Mimar Sinan adına yapılacak olan anıt parkta her yıl çeşitli etkinliler yapılacak. Hayırlı uğurlu olsun”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yapılacak anıt park ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.