BAŞKAN SEYFİ DİNGİL:”OYUN KARAVANI” İSKENDERUN’A GELİYOR

20180529tirİskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çocuk Oyun Ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen oyun tırının İskenderun’a geleceğini belirtti. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, oyun tırının 02-03 Haziran saat 16:00 – 19:00 saatleri arasında anıt alanına konuşlanacağını söyledi.

ÇOCUKLARI EĞLENDİRMEYE GELİYOR

Oyun tırı hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” hedef kitlesi kimsesiz çocuklar, ilköğretim okulları ve engelli çocuklar olan oyun tırında, oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca, şapka, ayakkabı, tişört, geleneksel sokak yarışma oyunları ve oyuncak dağıtımı olacak” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZİN TEMİNATI

Başlan Seyfi Dingil,”Geleneksel oyunların unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması için hazırlanan Oyun Karavanı, toplam 7 ili dolaşacak. Amacımız bu oyunları çocuklarla tanıştırmak.  Biz gelecekle ilgileniyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onlar bizim gözümüzün nuru her şeyimizdir. Bu vesile ile düzenlenen etkinliğe tüm çocuklarımızı davet ediyorum” şeklinde konuştu.