BELEDİYE BAŞKANI SEYFİ DİNGİL YEMİN TÖRENİNE KATILDI

20181005yemin1İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Er Eğitim Alayında, 2018/3 tertip dönemi temel eğitimden geçen askerler için düzenlenen yemin törenine katıldı.Düzenlenen yemin törenine İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan, askerler ve aileleri de katıldı.

ASKERLİK KUTSAL BİR GÖREVDİR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptığı açıklamada “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Yemin eden gençlerimiz gerçek birer asker oldu. Fazla söze gerek yok. Bu çocukların gözlerine bakın. Hepsi gerçek birer çakı gibi asker oldu. Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize ve vatanımıza sadakatle hizmet edeceğine beyan ettiler. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından askerler marşlar eşliğinde tören geçişi yaptı.

Tören geçişinin ardından yemin eden askerlerle ailelerin birbirlerine kavuşma anında duygusal anlar yaşandı.