İSKENDERUN BELEDİYESİ SANAT GALERİSİNDE ENGELLİ KURSİYERLER EL SANATLARI SERGİSİ AÇTI

20181130sergiİskenderun Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile T.C. Kalkınma Bakanlığı SODES (Sosyal Destek Programı) ve Hatay Valiliği tarafından finanse edilen ‘Engelliyim, Engel Tanımam’ projesi kapsamında eğitim alan engelli kursiyerler el sanatları sergisi açtı.Açılan sergide engelli kursiyerler, el becerilerini kullanarak ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri sergiledi.

Belediye sanat galerisinde düzenlenen serginin açılışına İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, İskenderun Belediye Başkan yardımcısı Halim Öztaş, Kültür Müdürü Mehmet Söylemez, işkur ve milli eğitim müdürlüğü yetkilileri, engelli kursiyerler ile çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen sergisi de bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve +1 Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, “Kursiyerlerimizin engellerine rağmen üretmiş olduğu bu güzel ürünleri burada görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Açmış olduğumuz kurslar ve verilen eğitimler ile engellileri hem bir meslek sahibi yapacak hem de sosyal süreçlerine katkı sağlayarak topluma kazandırılmalarını sağlayacak. Bu kursun açılmasında emeği gençleri kutluyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından davetliler serginin açılışını gerçekleştirdi.