İSKENDERUN’DA METRUK BİNALAR TEK TEK YIKILIYOR

20181204meclisİskenderun’da tehlike arz eden ve madde bağımlısı kişilerin mekânı haline gelen metruk binalar tek tek yıkılıyor. Muradiye Mahallesinde İskenderun belediyesi ve mahalle muhtarlarınca tespit edilen metruk evlerin gerekli yasal işlemlerin ardından yıkımı gerçekleştirildi.

Şehir merkezinde tehlike arz eden ve madde bağımlısı kişilerin mekânı haline gelen metruk evlerin yıkıldığını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Belediyemiz mahalle muhtarları ile birlikte belirlenen evlerin imar ve tapu kayıtları kontrol edilerek teknik ekiplerce yerinde değerlendiriliyor. Tehlike oluşturacak binalar belediye fen işleri ekiplerince yıkılıyor. Terk edilmiş ya da kullanılmayan bu yapılar zamanla madde bağımlıları tarafından mesken tutuluyor “dedi.

Başkan Seyfi Dingil,”Bu mahallelerde yaşayan aileler kendileri ve çocukları için haklı olarak endişe etmeye başlıyor. Farklı mahallelerde bulunan bu metruk yapılara da belirlediğimiz program dahilinde müdahale ediyoruz. Yapılan gerekli araştırmalar ve teknik incelemeler sonucunda tehlikesiz hale getiriyoruz” diye konuştu.