İSKENDERUN BELEDİYESİ ZABITASINDAN DİLENCİLERE GEÇİT YOK

20190131dilenci1İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri dilencilik yaparak haksız kazanç elde etmek isteyenlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde sürdürdüğü denetleme ve kontroller kapsamında dilencilik faaliyetlerine geçit vermiyor.

CEZAİ İŞLEM UYGULANIYOR

İlçe merkezi ve yakın noktalardaki camilerin önlerinde yapılan uygulamalarda ise dilencilerin çoğu zabıta ekiplerini görünce camilerden uzaklaştı. Cami önlerinden zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen ayrılmayanlar ise ekip arabalarına alınarak zabıta amirliğine götürülüp haklarında gerekli cezai işlem uygulandı.

Belediye ekipleri operasyonlarını özellikle pazar yerlerinde, kent merkezinde ve ilçenin belirli noktalarında sürdürüyor.

Dilencilere yönelik operasyonların kararlılıkla süreceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir. Yapılan denetimler sonucunda toplanan dilenciler Zabıta müdürlüğüne getirilerek yasalar çerçevesinde haklarında işlem yapıldı” diye konuştu.

Halkın dini duygularını sömüren dilencilere fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bu gibi uygunsuz durumlarla karşılaşması halinde zabıta ekiplerini arayabileceklerini belirttiler.