BAŞKAN FATİH TOSYALI YEMİN TÖRENİNE KATILDI

20190518asker1İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,Deniz Er Eğitim Alayında, 2019/2 tertipli uzun dönem erlerin yemin törenine katıldı. Düzenlenen yemin törenine İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Deniz Er Eğitim Alay Komutanı Dz. Piyade Albay İbrahim Özdoğan, askerler ve aileleri de katıldı.

ASKERLİK KUTSAL BİR GÖREVDİR

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ,yaptığı açıklamada “Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Yemin eden gençlerimiz gerçek birer asker oldu. Mehmetçiklerimiz bu yemin ile milletimize ve vatanımıza sadakatle hizmet edeceğine beyan ettiler. Dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden biri olan Türk Silahlı kuvvetlerimiz gücünü sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve Türk milletinin güveninden ve sevgisinden almaktadır. Güzel vatanımızın birçok bölgesinde omuz omuza görev yapacak olan evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyorum.Vatana millete hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından askerler marşlar eşliğinde tören geçişi yaptı.

Tören geçişinin ardından yemin eden askerlerle ailelerin birbirlerine kavuşma anında duygusal anlar yaşandı.