İSKENDERUN ZABITASI UYGUNSUZ PARKA GEÇİT VERMİYOR

20191129park1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak yaptıkları denetimlerde, araçlarını yayalara ayrılmış yollara ve engelli geçitleri üzerine park eden sürücülere geçit vermiyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen yasak olan yerlere park edilen araçlara, Kabahatler Kanunu çerçevesinde kaldırım işgali yapan araçlara idari işlemlerin yapıldığı belirtildi.

KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİN

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Kaldırımlarımız yayalarımıza ait. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz şehrimizin bütün sokak ve caddelerinde yayalara ayrılmış yollara ve engelli rampalarına park eden araçlara defalarca uyarılarda bulunuyorlar. Yaya yollarına park eden araçlar yüzünden yayalar ve özellikle engelli vatandaşlarımız ile çocuklarımız tehlike içinde kalıyorlar ”dedi.

ARAÇLARIMIZI KALDIRIMLARA PARK ETMEYELİM

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,”Bu konuda araç sahibi vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz yay geçitleri, kaldırımlar ve engelli rampaları üzerine park eden araçlarla ilgili uygulamalarına devam edecek. Bu konuda araç sahiplerinin yaya haklarına daha saygılı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.