İSKENDERUN BELEDİYESİ KURSİYERLERİ YAŞLILARA KUAFÖRLÜK HİZMETİ VERDİ

20170413kkm1İskenderun Belediyesi Kursiyerleri almış oldukları eğitimleri pratiğe dönüştürüyor. İskenderun Belediyesi Kültür Müdürlüğüne bağlı Denizciler Kadın Kültür Merkezinde çıraklık eğitim merkezi eğitmenleri tarafından kuaförlük eğitimi gören kursiyerler Beyaz Melek Bakım Merkezinde hünerlerini gösterdi.

YAŞLI VATANDAŞLARIN SAÇ BAKIMLARI YAPILDI

Kurslarda verilen eğitimler ve düzenlenen program ile ilgili bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,”Belediyemiz tarafından ücretsiz açılan kursta kuaförlük kursu eğitimi alan yaklaşık 23 kursiyer hünerlerini gösterme fırsatı buldu. Teorik bilgilerini pratiğe döken kuaför adayları, Beyaz Melek Bakım Evi´nde barınan yaşlıların kişisel bakımlarını üstlendi, kuaförlük hizmeti verdi” dedi.

BAYANLARIMIZ MESLEK ÖĞRENİYOR

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Kadın Kültür Merkezlerinde açılan kurslar sayesinde kadınlarımız meslek eğitimleri alıyor. Kurslarla kadınların meslek sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Açmış olduğumuz kurslar sayesinde bayanlarımız meslek ediniyor ve ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Belediye olarak amacımız kursiyerlere pratik deneyim kazandırmak ve bayanlara ücretsiz kuaförlük hizmeti vermek. Kursiyerlerimizin bakım evindeki yaşlılarımıza hizmet vermesinden dolayı ben de büyük mutluluk duydum” şeklinde konuştu.