İSKENDERUN ZABITASI DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

20170415zabita1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler dilencilik yapanlara göz açtırmıyor. İskenderun Belediyesine gelen telefon ve ihbarları da dikkate alan Zabıta Ekipleri kent genelinde çeşitli uygulamalar yapıyor. Halkın duygularını istismar ederek onlardan para alan Suriye uyruklu ve çevre illerden gelen dilencilerle mücadele eden İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri yaptıkları sıkı ve düzenli çalışmalarını özellikle camii önleri ile vatandaşların kalabalık oldukları işlek caddelerde sürdürüyorlar.

Toplanan dilenciler Zabıta Karakoluna götürülerek üst aramaları yapıldı. Dilenerek elde ettikleri paralara el konulurken ilçe dışından gelen şahıslarda memleketlerine gönderildi.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, ”Halkımızın huzurunu bozan aynı zamanda duygularını istismar ederek haksız kazanç sağlayan bu şahıslar özellikle camii ve hastane önlerini kendilerine mekân olarak seçiyorlar. Yaptığımız uygulamalar ile bu şahısları tespit ederek gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Sevgili İskenderunluların da bu konuya duyarlı davranması, bu tür şahıslara para vermemesi, yaptığımız çalışmaların daha etkin ve verimli olmasını sağlayacaktır” dedi.