MARTILAR İSKENDERUN SOKAKLARINDA...

20200707marti1İstanbul ve Ankara’da faaliyete giren elektrikli scooterlar, İskenderun caddelerine de devreye giriyor. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı açıklamada ,” 5 Temmuz tarihinde özellikle gençlerimizin çok beğeneceği keyifle kullanacağı bir uygulamayı devreye alıyoruz ”dedi.

5 TEMMUZ'DA HİZMETİNİZDE

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Bugün itibari ile sadece büyük metropollerde kullanımında olan ve gençlerimizin çok beğenisini alan Elektrikli Scooterlar, girişimlerimiz sonucunda MARTI firması tarafından İskenderun’umuzda da devreye alınıyor. Sistem tamamen akıllı telefonlar üzerinden basit bir uygulama ile kullanılmaktadır ”dedi.

FARKLI NOKTALARA KONULACAK

Martı'yı kullanmak için öncelikle cep telefonlarından İOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak mevcut durumda olan mobil uygulamayı indirmek gerekiyor. Bu adımdan sonra ise scooter üzerinde bulunan kodu akıllı telefonunuza okutarak kiralanıyor. Sürüşe başlama için ayakla iterek hızlandırıp gaz tuşuna basılıyor. Tek kişilik scooteru 18 yaşından büyükler kullanabiliyor.